Voor de tweede keer dit jaar houdt het gekende, hardnekkige virus ons binnen. De donkere wintermaanden kunnen zwaar wegen. Daarom gaan het stadbestuur en de inwoners van Poperinge samen op zoek naar warmte, hoop en verbondenheid. Alle acties en evenementen worden gebundeld onder de noemer 'Warm in arm'.


Eind vorige week lanceerde de stad een oproep op Facebook. Via een formulier op de website kunnen inwoners hun ideeën delen; hoe kunnen we samen voor een warme en verbonden sfeer in Poperinge zorgen? 

Bestaande initiatieven zoals burenhulp en de telefoonster worden extra in de kijker gezet, maar Poperinge wil extra steun en inspiratie geven met enkele nieuwe activiteiten.
De komende weken worden Poperingenaars verrast met onder andere een etalage-expo door de Kunstacademie en een winterse bubbelquiz. 

Live radioshow met Marcel Vanthilt als apotheose

Als kers op de taart komt Marcel Vanthilt op zondag 20 december een live radioprogramma presenteren vanuit Poperinge. Een programma door en voor Poperingenaars, met leuke anekotes, een vliegende reporter en een Poperingse top 40. 

Alle initiatieven maken deel uit van de actie Warm in arm. In de stadskrant die volgende week verschijnt zit een warme affiche van de Kunstacademie, met de oproep om deze zo veel mogelijk te verspreiden. Zo tonen we dat we er voor elkaar zijn, van de Grote Markt tot in de verste uithoeken van de stad.


Meer info binnenkort op www.poperinge.be/warminarm